هر فردی زمانی که می خواهد وارد فرآیند ایجاد و ثبت شرکت شود،با سوالات و ابهامات متعددی رو به رو میشود که یکی از آنها در مورد نوع شرکتی است که قصد دارد به ثبت برساند.شرکت با مسئولیت محدود یکی از انواع شرکت ها و رایج ترین نوع شرکت های بازرگانی در کشور ما می باشد.در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل شرکتهای با مسئولیت محدود اعم از مزایا و معایب شرکت با مسئولیت محدود،قوانین حاکم بر اینگونه شرکتها،شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود و... بپردازیم.
شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
بر طبق ماده 94 قانون تجارت،هرگاه دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری شرکتی را تشکیل دهند که در آن سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم نشده باشد و هر یک از شرکا تنها تا میزان سرمایه خود در قبال قروض و تعهدات شرکت مسئول باشند،این شرکت را شرکت با مسئولیت محدود می نامند.در واقع در اینگونه شرکتها افراد در صورت متضرر شدن شرکت تنها تا میزان سرمایه خود در قبول قروض مسئول هستند و نهایتا سرمایه خود را از دست می دهند.موضوع شرکت باید تجاری و معین بوده و مخالف قانون نباشد.
ویژگی ها و قوانین ثبت شرکت با مسئولیت محدود
تعداد شرکا:حداقل تعداد 2 نفر برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود کافیست اما برای حداکثر آن محدودیتی تعریف نشده است.در شرکت با مسئولیت محدود که شرکا بیش از 12 نفر باشند،باید هیات نظار داشته و سالانه حداقل یکبار جلسه مجمع عمومی تشکیل دهند.اعضای این هیات از شرکای شرکت که عضو هیئت مدیره نباشند،برای مدت یک سال انتخاب می شوند.
سرمایه شرکت مسئولیت محدود
در شرکت با مسئولیت محدود سرمایه شرکت که همان تقویم سهم الشرکه شرکا است،به صورت اوراق تجاری اعم از بانام یا بی نام قابل انتقال نمیباشد.در این شرکتها پذیره نویسی سهام ممنوع است.
انتخاب مدیر و مدت مدیریت:در شرکت با مسئولیت محدود میتوان مدیر را از بین شرکا یا خارج از آنها انتخاب نمود،مدت مدیریت در این شرکتها بازه و محدودیت زمانی ندارد و با تصمیم گیری اعضای شرکت تعیین می شود.
بازرس:انتخاب بازرس در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری می باشد.
انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود
:در شرکت با مسئولیت محدود سهم الشرکه قابلیت انتقال به غیر را ندارد،مگر اینکه با رضایت تعدادی از شرکا که حداقل سه چهارم سرمایه شرکت را داشته باشند،انجام شود.البته اکثریت عددی رضایت شرکا برای انتقال نیز لازم است.به طور کلی در شرکت با مسئولیت محدود برای تصمیم گیری امور با رای اکثریت،هم اکثریت عددی و هم اکثریت سرمایه ای باید لحاظ شود.
اعضای هیئت مدیره:هیئت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود با حداقل یک نفر مدیرعامل و یک نفر رئیس هیئت مدیره قابل تشکیل است،البته با تصویب شرکا یک نفر می تواند هر دو سمت را نیز به صورت همزمان داشته باشد.زمانی که افراد دیگری به شرکت اضافه شوند برای سایر سمتهای هیئت مدیره منصوب خواهند شد.
اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود
اساسنامه نوعی قرارداد بین شرکای شرکت است که بر اساس آن نحوه اداره شرکت را مشخص می کنند.در شرکت با مسئولیت محدود اساسنامه قوانین و مقررات اجرایی در مورد سرمایه،موضوع فعالیت شرکت،مدت فعالیت شرکت،حیطه اختیارات مدیران،اکثریت رای لازم برای تصمیم گیری،میزان حق رای هر یک از شرکا و میزان بهره برداری از سود و…. را تعیین می کند.
شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود تنها کافیست بعد از تکمیل مدارک مورد نیاز برای ثبت،به سامانه ثبت شرکت با مسئولیت محدود که همان سامانه اداره ثبت شرکتها می باشد مراجعه کنید.مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود همانند مراحلی است که در مورد ثبت شرکت وجود دارد.تنها تفاوت های کوچکی مانند انتخاب نوع شرکت،محدودیت هایی در انتخاب نام و… وجود دارد که به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
لیست مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
دو نسخه شرکتنامه شرکت با مسئولیت محدود امضا شده توسط کل سهامداران
دو نسخه تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود امضا شده توسط کل سهامداران
دو نسخه اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود امضا شده توسط کل سهامداران
دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره با امضای سهامداران و بازرسان
تکمیل فرم نام شرکت به ترتیب اولویت پیشنهادی
فیش واریز مربوطه
اصل مجوز فعالیت از مراجع مربوطه (در مواردی که زمینه کاری شرکت نیاز به مجوز داشته باشد)
مدارک هویتی اعم از فتوکپی کارت ملی و کپی شناسنامه
اصل وکالتنامه وکیل ( در مواردی که مراحل ثبت شرکت توسط وکیل انجام می شود)
انتخاب نام شرکت با مسئولیت محدود
در انتخاب نام برای شرکت با مسئولیت محدود علاوه بر سه نکته اصلی شامل دارای معنا و مفهوم بودن،مطابقت با فرهنگ اسلامی و عدم وجود نام در اسامی ثبت شده که باید مورد توجه قرار گیرد؛2 نکته دیگر نیز وجود دارد:
در نام انتخابی برای شرکت با مسئولیت محدود باید عبارت"با مسئولیت محدود" قید شود،در غیر این صورت شرکت در مقابل اشخاص ثالث،شرکت تضامنی قلمداد می شود و ملزم به تبعیت از مقررات این شرکتها خواهد بود.
اسم هیچ یک از شرکا نباید در نام انتخابی شرکت با مسئولیت محدود وجود داشته باشد زیرا در صورت وجود نام یکی از شرکا، این فرد در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود
بعد از تکمیل روند ثبت نام در سامانه ثبت شرکت و دریافت تایید اینترنتی،باید نسخه اصلی مدارک اعم از صورت جلسات و سایر موارد ذکر شده را با پست سفارشی به اداره ثبت شرکتها ارسال کنید.که در صورت وجود نقص به شما ابلاغیه رفع نقص ارسال می شود یا صورتجلسه رد شده و دلایل رد به شما ابلاغ میگردد تا اقدام به صدور صورت جلسه جدید نمایید.
در نهایت پس از پذیرش و تایید مدارک،دستور ثبت شرکت در دفاتر ثبت شرکتها صادر می شود مسئول دفتر پیش نویس آگهی ثبت شرکت را آماده میکند.در ادامه تطبیق مدارک شناسایی شرکا با مشخصات درج شده در شرکتنامه،اخذ امضای شرکا،تصدیق شرکا برای برابری ثبت با سند،نوشتن شماره ثبت در اظهارنامه و شرکتنامه به وسیله مسئول دفتر انجام میگیرد.بعد از ثبت شرکت نیز متصدی نسخه دوم تقاضانامه را با درج تاریخ و نمره ثبت امضا و مهر اداره ثبت شرکت ها را به متقاضی تحویل می دهد که این سند" سند ثبت شرکت" محسوب می شود.
طبق ماده 6 نظامنامه قانون تجارت وزارت عدلیه و ماده 97 قانون تجارت،ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت شرکت خلاصه ی شرکتنامه و ضمایم آن توسط اداره ثبت شرکتها و با هزینه خود شرکت در یکی از روزنامه های رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت منتشر شود.
ثبت کیا افتخار دارد با بهره گیری از پرسنل و وکلای خبره جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود در خدمت شما سروران گرامی باشد.
تلفن تماس : 88882588-021 88888273-021