شرکت پیمانکاری چیست؟ شرکت‌های پیمانکاری چه انواعی را شامل می‌شوند؟ ثبت شرکت پیمانکاری مسئولیت محدود یا سهامی خاص چه مراحلی دارد؟
در این مقاله سعی داریم تا پاسخ مناسبی را به این سوال‌ها ارائه دهیم و به افرادی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارند کمک کنیم تا بتوانند دید مناسبی نسبت به فرآیند ثبت شرکت پیمانکاری پیدا کنند.


شرکت پیمانکاری چیست؟

ابتدا نیاز است تا تعریف دقیقی از ماهیت شرکت‌های پیمانکاری داشته باشیم. شرکت‌های پیمانکاری مجموعه‌هایی هستند که می‌توانند به صورت حقیقی یا حقوقی فعالیت کنند و این توانایی را دارند تا جهت انجام اموری مانند تهیه، حمل، نصب، ساخت و اجرا و... با افراد حقیقی یا حقوقی قرارداد منعقد کنند و مسئولیت کامل امور سپرده‌شده را به عهده بگیرند. از جمله پروژه‌هایی که بدست پیمانکاران قابل انجام است می‌توان به ایجاد کلیه امور خدمات شهری، فضای سبز، فعالیت‌های ساختمانی، اجرای پروژه‌های آب، اجرای پروژه‌های راه‌سازی( شامل اتوبان‌ها، بزرگراه‌ها، راه‌های اصلی و فرعی، راه‌های ریلی فرودگاه‌ها)، طراحی تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی، راه و باند، برق و نیرو، آب و فاضلاب، آسفالت ریزی، اجرای دکوراسیون‌های داخلی و نماهای بیرونی ساختمان و... اشاره کرد.
البته در بیشتر موارد شرکت طرف قرارداد ناظری را نیز برای بررسی کار انجام شده توسط شرکت پیمانکاری، انتخاب می‌کند. هرچند که معمولا برای کارفرماها، نتیجه کار پیمانکار مهم است و می‌توان گفت که پیمانکار در انجام کار دارای استقلال نسبی است.

انواع شرکت‌های پیمانکاری

طبق مفاد آیین نامه راهبردی ریاست جمهوری، شرکت‌های پیمانکاری به 12 گروهمختلف تقسیم بندی می‌شوند. لازم به ذکر است که هر کدام از این شرکت‌ها باید با توجه به حوزه کاری خود فعالیت نمایند.
شرکت ‌های پیمانکاری ساختمان
شرکت ‌های پیمانکاری راه و ترابری
شرکت ‌های پیمانکاری تاسیساتی و تجهیزاتی
شرکت ‌های پیمانکاری صنعت
شرکت ‌های پیمانکاری بازسازی و مرمت آثار باستانی
شرکت‌ های پیمانکاری کشاورزی
شرکت ‌های پیمانکاری مهندسی آب و آبیاری
شرکت ‌های پیمانکاری ارتباطات
شرکت‌ های پیمانکاری نفت و گاز (نیرو)
شرکت ‌های پیمانکاری کاوشهای زمینی
شرکت های پیمانکاری مدیریت پسماند
بنابر زمینه‌های ذکر شده در بالا هر شرکت موظف است تا با توجه به حیطه فعالیت خود، اقدام به ثبت شرکت نماید تا بتواند به راحتی در مناقصه و مزایده‌های عمومی حضور داشته باشد و عملیات خود را به شکلی تماما قانونی و رسمی به انجام برساند.
در ادامه مقاله شرایط ثبت شرکت‌های پیمانکاری و انواع قالب‌های آن بررسی می‌شود.

ثبت شرکت‌ پیمانکاری

ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص

برای ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص نیاز به رعایت دو شرط اساسی دارید. شرط اول این است که باید حداقل 3 نفر را به عنوان عضو و حداقل 2 نفر را به عنوان بازرس به اداره ثبت معرفی کنید. شرط دوم نیز مربوط به این است که باید حداقل 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت در یک بانک، سپرده گذاری شود که حداقل این سرمایه نیز برای شرکت‌ها مبلغ صد هزار تومان است.
بازرسان مورد تایید باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:
حسن شهرت و عدم محکومیت کیفری موثر
حداقل مدرک تحصیلی لیسانس در یکی از رشته‌های مربوط با وظایف محوله
داشتن سابقه کار لازم جهت تامین امتیاز رتبه بندی
عدم اشتغال به نمایندگی در مجلس شورای اسلامی
همچنین ماده 147، اشخاص ذیل نمی‌توانند به عنوان بازرس شرکت‌های سهامی خاص انتخاب شوند:
مدیران و مدیرعامل شرکت‌ها
نزدیکان سببی یا نسبی مدیران و مدیرعامل
اشخاص ذکر شده در ماده‌ی 111 قانون تجارت (ورشکستگان، محجورین و محرومین از حقوق اجتماعی)
طبعا این افراد نباید دارای ممنوعیت‌های قانونی (که معمولا در نتیجه ارتکاب جرم روی می‌دهد)، جهت فعالیت در این زمینه باشند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص
جهت تاسیس شرکت سهامی خاص، مطابق ماده 20 لایحه اصلاحی قانون تجارت، مدارک ذیل باید به مرجع ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود:
تعیین و ارائه فرم تعیین نام شرکت
دو جلد از اساسنامه شرکت سهامی خاص که باید به امضای سهام‌داران رسیده باشد.
دو نسخه اظهارنامه از حسابداری ثبت
دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که به امضای سهام‌داران و بازرسین رسیده باشد.
دو نسخه از صورت جلسه‌ هیئت مدیره که به امضای مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
فتوکپی برابر اصل شناسنامه کلیه سهام‌داران و بازرسین
تصویر کارت ملی
ذکر روزنامه کثیرالانتشار که هر گونه آگهی راجع به شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
ارائه مجوز در صورت نیاز و بنابر اعلام کارشناس اداره ثبت
پس از تحویل مدارک به اداره ثبت، باید یک نام اولیه برای شرکت پیشنهاد دهید. بعد از گذشت 4 روز و تایید شدن نام نهایی باید پرونده‌ی تایید شده را از اداره‌ی ثبت تحویل گرفته و ارسال کنید. سپس باید یک حساب بانکی بنام شرکت افتتاح کرده و فیش بانکی و نامه‌ی پلمپ شده‌ی بانک را دریافت و به اداره‌ی ثبت تحویل دهید (در صورت نیاز به همراه مجوزهای مربوطه)
7 روز بعد از شروع روند و تایید موضوع شرکت توسط اداره ثبت، باید دفترنویسی آغاز گردد. در این مرحله باید شماره ثبت و آگهی تاسیس را دریافت کنید. روزنامه رسمی که آگهی تاسیس شرکت را در خود دارد بعد از 15 روز توسط پست به دست شما می‌رسد.

ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود

وجود حداقل 2 نفر عضو
حداقل سرمایه 100 هزار تومان
مدارک لازم برای ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود
کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه‌ی اعضا
امضای اقرارنامه
ارائه مجوز در صورت نیاز

رتبه بندی پیمانکاران

رتبه ‌بندی یا گرید پیمانکاران یک نوع معیار برای تعیین صلاحیت بر اساس استانداردهای تعریف شده است که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اتخاذ می‌شود. به عبارت دیگر رتبه‌بندی یک نوع مقیاس‌گذاری است که کیفیت و کمیت شرکت‌های برتر را در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهره‌وران تضمین می‌کند. شرکت‌های پیمانکاری بلافاصله بعد از ثبت شرکت خود، به سراغ رتبه بندی می‌روند و رتبه‌ بندی نشدن آن‌ها به معنای عدم امتیازآوری آن‌ها خواهد بود و در نتیجه نمی‌توانند در برنامه‌هایی مانند مناقصه‌ها و جذب سرمایه گذاران و مجریان طرح موفق باشند.
این رتبه بندی از 1 تا 5 است که رتبه 1 به معنای بالاترین رتبه و رتبه 5 به معنای پایین‌ترین رتبه می‌باشد.
این رتبه‌ بندی باعث شده است تا شرکت‌ها برای ارتقا رتبه، وارد رقابتی با دیگر شرکت‌های پیمانکاری شوند. اصلی‌ترین ملاک‌ها برای رتبه بندی شرکت‌های پیمانکاری به شرح زیر است:
داشتن نیروی کاری متخصص و خبره
1-در اختیار داشتن افراد امتیاز آور، ماهر وبا مدارک تحصیلی مرتبط
2-سوابق شرکت پیمانکار در پروژه‌های انجام شده
3-توان مالی شرکت با توجه به اظهارنامه مالیاتی


ثبت کیا افتخار دارد با بهره گیری از پرسنل و وکلای خبره جهت مراحل رتبه پیمانکاری برای شرکت در خدمت شما سروران گرامی باشد.
تلفن تماس : 88882588-021 88888273-021


Call Now