افرادی که قصد دارند تا اقدام به ثبت برند کنند، همواره باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشند که در این حوزه مفهومی به نام دامنه محافظت از علامت تجاری و برند وجود دارد.
بسیاری از افراد با این مفهوم آشنا نبوده و اطلاعات دقیقی از آن ندارند. با این حال در این مطلب قصد داریم نگاهی به این مسئله انداخته و بیان کنیم که دامنه محافظت از برند چقدر است. با ما همراه باشید تا به این سوال بسیار مهم پاسخ دهیم.

دامنه محافظت از برند چیست ؟
اگر بخواهیم به این سوال بسیار مهم پاسخ دهیم باید گفت که در تمامی کشورهای جهان علامت های تجاری و برندها ثبت و محافظت می شوند.
به این منظور در هر یک از دفاتر ملی یا ناحیه هر کشور ثبت برند و ثبت علائم که شامل اطلاعات کامل درخواست برای ثبت و تمدید می باشد، نگهداری شده و این اطلاعات به صورت کامل بایگانی می شود.
نکته مهم که باید به آن توجه کنید این است که نتایج ثبتی علائم و برندهای تجاری تنها محدود به کشور مربوطه بوده و ارتباطی به سایر کشورها ندارد.
نکته مهمی که لازم است تا به آن بپردازیم این است که برای جلوگیری از ثبت جداگانه در هر دفتر، کشور یا ناحیه شاهد اجرای نظام بین المللی ثبت WIPO هستیم.
در بخش بعدی شما را با وایپو آشنا کرده و در رابطه با عهدنامه این سازمان توضیحاتی را ارائه می دهیم.


WIPO چیست؟
WIPO که خلاصه شده عبارت World Intellectual Property Organization است، به معنای سازمان جهانی مالکیت معنوی بوده و یکی از ۱۶ آژانس تخصصی است که تحت نظر سازمان ملل کار می کنند.
این سازمان در سال ۱۹۶۷ در استکهلم و با امضای توافق نامه ای به منظور تشویق آثار خلاقانه در جهت حمایت از مالکیت معنوی در جهان به وجود آمد و در حال حاضر ۱۹۳ کشور عضو این سازمان بوده و سازمان جهانی مالکیت معنوی ۲۴ معاهده بین المللی را نیز مدیریت می کند.


موضوع لازم به ذکر این است که سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو سوئیس قرار گرفته و مقر آن در این کشور است. از بین کشورهای جهان تنها کشورهای زیر هستند که توسط عضو سازمان جهانی مالکیت معنوی نبوده و فلسطین نیز در حال حاضر وضعیت ناظر دارد.
جزایر کوک
کیریباتی
جزایر مارشال
ایالات فدرال میکرونزی
نائورو
نیووی
پالائو
جزایر سلیمان
تووالو
وانواتو

یکی از مهم ترین اقداماتی که این سازمان انجام می دهد، فعالیت در زمینه اختراع در سطح بین المللی است. در حال حاضر رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نماینده ایران در این مجموعه است.


وضعیت دامنه محافظت علامت تجاری بر اساس وایپو
اگر بخواهیم بر اساس اظهارنامه وایپو در رابطه با دامنه محافظت علامت تجاری حرف بزنیم باید گفت که بر اساس توافقنامه مادرید و پروتکل آن شخص دارای اتصال توسط ملیت، قومیت، موسسه و... با یک کشور که در این عهدنامه حضور دارد، می تواند بر اساس ثبت یا در خواست دفتر در کشور مورد نظر ثبت بین المللی موثری را در کشورهای عضو اتحادیه مادرید به دست آورده و برند خود را در این کشورها ثبت کنید.
پس می توان نتیجه گرفت که بر اساس دامنه محافظت تجاری، برای ثبت برند در خارج از کشور لازم است تا بر اساس توافقنامه مادرید و پروتکل آن که هر دو تحت نظر وایپو هستند اقدام کنید.


بهترین روش برای ثبت برند
یکی از موضوعات مهمی که باید بدانید این است که اگر قصد دارید تا اقدام به ثبت برند کنید، پیشنهاد ما این است که به سراغ موسسات حقوقی معتبر رفته و فرایند ثبت برند خود را چه در داخل کشور و چه در خارج از ایران به کمک این موسسات انجام دهید. چرا که در این موسسه ها شاهد حضور افراد حقوقی نخبه ای هستیم که می توانند به شما کمک کنند، تا به راحتی بتوانید فرآیند ثبت برند و علائم تجاری خود را انجام داده و بدون هیچ مشکلی به این هدف دست پیدا کنید.

نتیجه گیری
در این مطلب نگاهی به نام دامنه محافظت از علامت تجاری انداخته و در رابطه با آن توضیحاتی را به شما ارائه دادیم.
در راستای بررسی این مفهوم نگاهی به سازمان وایپو انداخته و در رابطه با عهدنامه های این سازمان توضیحاتی بیان کردیم. مطمئنا شما پس از مطالعه این مطلب به راحتی می توانید در رابطه با ثبت برند ومحافظت از علائم تجاری، اطلاعات کافی را بدست بیاورید.

 


Call Now