در سال های اخیر شاهد رشد شرکت های گوناگون در بخش های مختلف اقتصادی و تجاری کشور عزیزمان ایران بوده ایم. این شرکت ها در قالب های مختلفی ثبت شده اند. برخی از آنها در مسائل تجاری و مالی موفق بوده اند و برخی دیگر نتوانسته اند به اهداف مورد انتظار خود دست یابند.
در این بین همواره مشکلات و موانع ثبت شرکت وجود دارد. با این حال، هیچ راه بهتری برای رشد کسب و کار و تبدیل شدن به یک شخصیت حقوقی وجود ندارد تا بتوانید کسب و کار خود را توسعه دهید، به سود و اعتبار بالاتری برسید و وارد عرصه های جدید کسب و کار در داخل و خارج شوید.
شکی نیست که همه کسانی که در زمینه های مختلف تخصص و کسب و کارهای کوچکی را راه اندازی و ثبت کرده اند با هدف پیگیری نیازهای جامعه و رسیدن به رویاها و اهداف بزرگ وارد این عرضه می شوند و درواقع تنها راه رسیدن به این آرمان هاست. در این مقاله می خواهیم مشکلات و موانع ثبت شرکت را با هم بررسی کنیم.
انتخاب شریک مناسب
یک شرکت یا یک شرکت سهامی یا یک شرکت اشخاص، برای ثبت شرکت سهامی به حداقل 3 نفر و برای ثبت شرکت اشخاص به حداقل 2 نفر نیاز دارید. انتخاب شریک مناسب می تواند یک کار دلهره آور باشد. به ویژه، شرکت ها باید
برای مدت طولانی از سود خود صرف نظر کنند و در واقع آنها را از جیب خود خارج کنند تا به سود و سود مورد نظر خود برسند. برای این منظور باید افرادی را به عنوان شریک انتخاب کرد که بتوانند در ابتدای راه اندازی شرکت در مقابل مشکل مقاومت کنند. شرکا باید معتبر باشند و در صورت امکان بتوانند به شرکت در ابتدای کار شرکت کمک کنند.
به خصوص شریک خوب در شرکت اشخاص ، سرمایه شرکت است و اعتبار او نقش مستقیمی در شهرت شرکت دارد. شرکای نوپا و جوانتر از ستونهای شرکت هستند و در صورت عدم انجام تعهدات خود، این کمبود میتواند منجر به ورشکستگی زود هنگام شرکت و از بین رفتن تمام داراییهای شرکت از ابتدا شود.
سرمایه شرکت یکی از مشکلات و موانع ثبت شرکت
اما برای راه اندازی شرکت سرمایه زیادی لازم نیست، مثلاً برای ثبت شرکت سهامی عام که یکی از گران ترین انواع شرکت ها است که حداکثر با در نظر گرفتن هزینه ثبت شرکت و سرمایه مورد نیاز برای شرکت تاسیس می شود. علاوه بر پرداخت هزینه های اضافی و حق الوکاله و ... نیاز به سرمایه تقریبی 3 تا 4 میلیونی وجود دارد اما با این وجود عملیات و موضوع شرکت نیاز به پشتیبانی قوی و ویژه دارد. متأسفانه بسیاری از شرکت ها پس از تأسیس سرمایه کافی در رابطه با موضوع فعالیت شرکت ندارند، می توانند کار خوبی انجام دهند، بنابراین داشتن حداقل سرمایه برای ثبت شرکت برای هر شرکتی ضروری است و تجربه نشان داده است که شرکت های موفق سرمایه بهتری دارند.
انتخاب نوع شرکت
یکی دیگر از ابهامات علاقه مندان به ثبت شرکت و مشکلات و موانع ثبت شرکت ، تعیین نوع شرکت است. در ایران هفت نوع شرکت در دفاتر ثبت شرکت ها ثبت می شود که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. برخی از شرکت ها که به دو نوع خاص و عام تقسیم می شود شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و هر یک از سهامداران فقط در حدود سهام شرکت مسئولیت تعهدات و تعهدات شرکت را بر عهده دارند. سرمایه تقسیم نمی شود.
در شرکت تضامنی یا مختلط مسئولیت تعهدات شرکت در قبال شریک، ضامن است و شریک معادل سهام شرکت غیر تضامنی یا با مسئولیت محدود با سرمایه شرکت بدهکار خواهد بود و باید بدهی را پرداخت کنید. همچنین از اندازه مشارکت آنها تجاوز نکنید.
انتخاب نام مناسب برای شرکت
انتخاب نام مناسب برای شرکت همواره یک مشکل پیچیده و دشوار است. در بسیاری از مواقع شرکت ها می توانند با تصمیم گیری های کل نگر و تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی نسبت به تغییر نام خود اقدامات ویژه ای انجام دهند. اما این امر همیشه زمان بر بوده و مشکلات خاص خود را دارد. با این حال، مسائل مهم دیگری در انتخاب نام وجود دارد. اولاً نام شرکت باید حداقل سه هجا باشد و این سه هجا نباید از بین کلمات رایج یا کلمات مغایر با فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی انتخاب شود. استفاده از نام های رایج و بی معنی در فرهنگ دفهودر و یا نام های برگرفته از نمادهای ملی یا نظامی نیز ممنوع است.
البته باید اسم خیلی منحصر به فرد و کاملا ایرانی باشد. اسامی برگرفته از زبان های عربی، غربی و خارجی توسط مرجع ثبت شرکت پذیرفته نمی شود. درواقع نام شرکت باید با موضوع فعالیت شرکت مطابقت داشته باشد و مشابه هیچ نام دیگری نباشد.