وجود از یک برند قوی و مناسب برای کسب و کارها و شرکت های تجاری از اهمیت بسزائی برخوردار است. موضوع برند در بازاریابی و کارهای تجاری امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته شده است. برخی افراد از برند به عنوان مارک نیز استفاده می کنند که این عبارت به نوعی ارزش و اعتباری خاص در خود دارد. در حقیقت شرکت ها با داشتن یک برند می توانند به راحتی محصولات و خدمات خود را به مخاطبین و مشتریان خود ارائه کرده و از آن به عنوان یک نقطه قوت در کسب و کار خود استفاده نمایند. یکی از اقدامات اولیه برای ثبت برند نامگذاری آن برند می باشد. در این مطلب قصد داریم درباره قواعد، اصول و ویژگی های نامگذاریبرند مطالبی را ارائه نماییم.
نامگذاری برند چه اهمیتی دارد؟
برند یا نشان تجاری عبارتی است که بیان گر محصول یا خدمتی خاص در یک شرکت است. بنابراین یک برند باید همه ویژگی ها، احساسات و توصیفات آن کسب و کار را در خود داشته باشد. نوع نامگذاری یک برند در دستاورد های یک شرکت تاثیر بسیار زیادی دارد. در حقیقت نام یک برند هویت آن برند محسوب می گردد. به طور معمول مشتریان با به خاطر سپاری نام برند مربوط به یک شرکت محصولات و خدمات آن شرکت را در ذهن خود ثبت می نمایند. بنابراین وجود یک نام مناسب برای برند باعث مدیریت بهتر در بازاریابی شده و نیز جذب مخاطبان بسیاری را در پی خواهد شد.
ویژگی های نامگذاری برند
همانگونه که اشاره گردید نامگذاری یک برند از ویژگی هایی مختلفی برخوردار است که هر کدام حائز اهمیت است. برخی از مهمترین آنها به شرح زیر می باشد:
نام یک برند باید مختصر و مفید باشد تا به آسانی به خاطر سپرده شود.
نام یک برند باید تداعی کننده محصولات و خدمات آن شرکت باشد.
نامگذاری برند باید به گونه ای باشد که از کاربرد های جذب مشترب در بازاریابی برخوردار باشد.
بهتر است از نام های تکراری و خسته کننده پرهیز شود.
به کار بردن خلاقیت و کلمات جذاب در نامگذاری برند اهمیت بسیار فراوانی دارد.
قبل از انتخاب یک نام برای برند باید از قابل ثبت بودن و قانونی بودن آن مطمئن شد.
بهتر است نام ببرند قابل ترجمه و نگارش به زبانهای دیگر نیز باشد.
تلفظ نام یک برند باید آسان و راحت برای همگان باشد.
برخورداری از آهنگ زیبا نیز از این ویژگی ها به حساب می آید.
سایر اصول و قواعد نامگذاری برند
علاوه بر ویژگی های یاد شده برای نامگذاری مناسب یک برند بهتر است که به اصول و قواعد دیگری نیز در آن نیز توجه شود. به عنوان مثال یک نام برند باید استاندارد و شکیل باشد. همچنین باید با بیان نمودن و یا شنیدن آن حس مثبتی را به شنونده القا نماید. همچنین این نام باید از معنی و مفهوم مشخصی برخوردار باشد. به این معنی که نام باید متناسب با خدمات و کسب و کار انتخاب شود. نام هایی که ارتباطی با موضوع کسب و کار ندارد ممکن است از یاد فراموش گردد.
ذکر این نکته نیز ضروری است که بهتر است نام یک برند از خصوصیت محدود کننده برخوردار نباشد به طوری که با تغییرات به وجود آمده در بازار هماهنگ شده و وارد هر حوزه بازاریابی شود.
نامگذاری برند چه تکنیک هایی دارد؟
علاوه بر ویژگی های یاد شده، تکنیک هایی نیز برای نامگذاری برند وجود دارد که به کار بردن آن ها باعث هر چه بیشتر موفقیت در کسب و کار خواهد شد. در ادامه برخی از این تکنیک ها را بیان خواهیم نمود:
بهتر است در ترکیبات نام برند آهنگ و قافیه مشخصی وجود داشته باشد.
می توان از مخفف یک عبارت برای نامگذاری برند استفاده نمود.
نام یک برند باید از تکنیک نامگذاری توصیفی برخوردار باشد به طوری که نوع خدمات و محصولات شرکت را به نحوی توصیف نماید.
سخن آخر
در این مطلب به اهمیت وجود برند در بازاریابی و جلب مشتریان مطالبی عنوان گردید. همچنین بیان نمودیم که نامگذاری یک برند چه تاثیرات مثبتی در موفقیت کسب و کارها به دنبال خواهد داشت. در در ادامه ویژگی ها و اصول نامگذاری یک برند قدرتمند را توضیح داد . در پایان توصیه می شود که برای موفقیت هر چه بیشتر در این کار با مشاورین و متخصصین در این حوزه مشورت شود و از تجارب برندهای موفق نیز استفاده گردد.