افرادی که اقدام به وجود آوردن یک شرکت می کنند، یکی از مراحل بسیار مهم که باید آن را طی کنند، فرآیند ثبت شرکت است. این فرآیند چالش ها و ویژگی های خاص خود را داشته و همین مسئله باعث شده تا برخی از افراد به منظور ثبت شرکت و طی کردن فرآیند ثبت شرکت با مشکلات خاصی مواجه شوند. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به نحوه ثبت شرکت انداخته و بیان کنیم که برای رسیدن به این هدف باید به چه نکاتی توجه داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا در مورد این مسئله صحبت کنیم.
تعیین نوع شرکت در فرآیند ثبت شرکت
اولین گام به منزله ثبت کردن یک شرکت تعیین نوع شرکت است. در این مرحله شما باید مشخص کنید که شرکت شما از چه نوعی از انواع شرکت های رسمی مندرج در قانون است. شما باید پس از بررسی ویژگی ها و امکانات مد نظر خود در نهایت نوع شرکت خود را مشخص کنید.
اگر تجربه و تخصص در این حوزه ندارید، برای طی کردن این مرحله از فرآیند ثبت شرکت به شما پیشنهاد می دهیم که از افراد متخصص و موسسات حقوقی که این حوزه فعالیت می کنند کمک بگیرید. این دسته از افراد می توانند به شما کمک کنند تا متوجه شوید که بهترین نوع شرکت با توجه به نیاز و وضعیت شما چه بوده و هر یک از این انواع شرکت ها چه مزایا و ویژگی هایی دارند.
انتخاب شرکا و سهامداران
گام دوم برای ثبت شرکت، انتخاب شرکا و سهامداران است. در واقع با توجه به نوع شرکت، نیاز است تا تعداد مشخصی شریک و سهامدار انتخاب کنید. در غیر این صورت نمی توانید شرکت خود را به شکل قانونی ثبت کنید.
در همین راستا پیشنهاد ما این است که پس از انتخاب نوع شرکت حتماً در رابطه با قوانین مربوط به آن تحقیقات کاملی انجام دهید تا با انتخاب تعداد کافی شرکا و سهام داران بتوانید به صورت قانونی شرکت خود را به ثبت برسانید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که شرکت ها و سهامداران در سود و ضرر های شرکت سهیم بوده و به همین دلیل حتماً باید در انتخاب شرکا و سهامداران دقت کرده و درصد مشخصی برای آن ها در نظر بگیرید.
تعیین سرمایه و آورده سهامداران در شرکت
نکته دیگری که برای طی کردن فرآیند ثبت شرکت باید به آن توجه داشته باشید تعیین سرمایه و آورده سهامداران شرکت است. در این مرحله شما باید با توجه به نوع شرکت خود هزینه اولیه و سرمایه کافی برای ثبت شرکت داشته باشید. در غیر این صورت مراحل ثبت شرکت شما با مشکلات مختلفی مواجه می شود.
هر یک از انواع مختلف شرکت ها دارای کف سرمایه اولیه خاصی هستند که پیشنهاد ما این است تا حتماً در رابطه با آن ها تحقیق کرده و سرمایه کافی که برای ثبت شرکت خود نیاز است را تامین کنید.
البته باید به این مسئله اشاره کرد که بسیاری از افراد فکر می کنند که سرمایه اولیه برای ثبت شرکت مقادیر بالایی است، این در حالی است که شما می توانید با هزینه بسیار کم اقدام به ثبت شرکت قانونی خود کنید.
تعیین اطلاعات کلی شرکت
گام بعدی به منظور ثبت کردن شرکت، تعیین اطلاعات کلی شرکت است. شما باید در این بخش نام شرکت، زمینه فعالیت، نوع آن، اعضا هیئت مدیره، اعضایی که حق امضا دارند و... را به صورت کامل مشخص کرده و آن ها را به صورت قانونی به ثبت برسانید.
در صورتی که هر یک از این مراحل را به درستی انجام ندهید، فرآیند ثبت شرکت شما با چالش مواجه خواهد شد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می دهیم تا حتماً تحقیقات کاملی در این زمینه داشته باشید و همچنین نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید را رعایت کنید.
جمع آوری و ارائه مدارک
گام بعدی که به منظور ثبت شرکت باید آن را طی کنید، جمع آوری مدارک مورد نیاز و ارائه آن ها با توجه به نوع شرکت شما است. در حقیقت لازم است تا شما مدارک مختلفی را ارائه دهید و در هنگام جمع آوری مدارک باید گام های مشخص شده برای ارائه مدارک را طی کرده تا در نهایت بتواند به صورت قانونی و رسمی شرکت خود را به ثبت رسانده و از مزایای انجام این فرآیند به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.