پس از انجام مراحل و فرآیندهای مختلف، شرکت ها در نهایت می تواند ثبت شده و به صورت قانونی در حوزه های مختلفی فعالیت کنند.
در این بین اما یکی از سوالات مهم این است که اگر بخواهیم تغییراتی در شرکت ثبت شده به وجود بیاوریم، برای رسمی کردن آن لازم است تا چه مراحلی را انجام دهیم؟ در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به مراحل ثبت تغییرات شرکت انداخته و در رابطه با این مراحل توضیحاتی را به شما ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید.
ثبت تغییرات شرکت الزامی بر اساس قانون
یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که به موجب قانون تجارت در صورتی که هر یک از تغییرات زیر در شرکت ها به وجود بیاید، ثبت تغییرات شرکت الزامی بوده و باید این فرایند را انجام دهید. این تغییرات شامل موارد زیر می شود:
تغییر اساسنامه
تمدید مدت شرکت، زاید بر مدت مقرر
انحلال شرکت
تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تبدیل شرکا یا خروج بعضی از آن ها
تغییر اسم شرکت
ثبت تغییرات شرکت ها ملزم به تنظیم و ارائه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییر و ارائه آن به مرجع ثبتی بوده و در صورتی که این مراحل را رعایت نکنید، با مشکلات جدی مواجه خواهید شد و نمی توانید مراحل ثبت تغییرات شرکت را تا انتها طی کنید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که در صورتی که هر یک از تغییرات گفته شده در بالا در شرکت شما به وجود بیاید، لازم است تا مراحل ثبت تغییرات شرکت را پیگیری کرده و آن تغییر را به صورت کامل ثبت کنید.
نحوه انجام مراحل ثبت تغییرات شرکت
در صورتی که تغییراتی در شرکت ثبت شده شما به وجود بیاید، برای اعمال این تغییرات لازم است تا مراحل مشخصی را طی کنید.
نکته مهم این است که تغییرات یک شرکت به سه حالت تنظیم می شود که شامل تغییرات مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق العاده و هیئت مدیره است.
اگر بخواهیم نگاهی به مدارک لازم به منظور انجام مراحل ثبت تغییرات شرکت انداخته و در رابطه با آن توضیحاتی را ارائه دهیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی تمام شرکای جدید
- اصل مدارک شناسایی افرادی که خارج می شوند
- لیست شرکا با میزان سهام آن ها
- کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت
- کپی اساسنامه شرکت
- حضور تمامی شرکا و مدیر در صورت انحلال
- مراحل تغییر یک شرکت ثبت شده شامل موارد زیر می شود:
- تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا
- مراجعه به سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها
- بارگذاری مدارک و درج اطلاعات خواسته شده در سامانه
- ارسال مدارک از طریق پست
- مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه های قانونی
- پرداخت هزینه روزنامه رسمی
- صدور آگهی
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای تغییر هر یک از پارامترها لازم است تا مراحل مشخصی را طی کنید. به عنوان مثال برای تغییر نام شرکت لازم است تا مراحل زیر به صورت کامل انجام شود:
- تنظیم صورتجلسه و امضای هیأت رئیسه
- انجام تشریفات دعوت مطابق اساسنامه
- تحویل اصل صورتجلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه به اداره ثبت
- پرداخت حق الثبت جهت تغییر نام
- تحویل اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت
- تأیید نام انتخابی توسط مسئول مربوطه
به همین دلیل است که پیشنهاد می دهیم، در صورتی که قصد دارید تا تغییرات مختلف در شرکت خود ثبت کنید، حتماً با یک فرد متخصص و یا وکیل های فعال در این حوزه مشورت کرده تا بتوانید این مراحل را به بهترین شکل ممکن طی کرده و به منظور انجام این مراحل با مشکل خاصی مواجه نشوید.
حرف آخر
در این مطلب نگاهی به مراحل ثبت تغییرات شرکت انداخته و در رابطه با نکاتی که به منظور انجام این کار باید به آن توجه داشته باشید، توضیحاتی را به شما ارائه دادیم. تمام سعی ما در این مطلب آن بود که تمامی نکات برای ثبت تغییرات شرکت را به شما معرفی کرده و در رابطه با آن توضیحات کاملی را به شما ارائه دهیم. توجه به نکات گفته شده در اینجا به شما کمک می کند تا بتوانید تغییرات مختلف شرکت خود را به صورت رسمی ثبت کرده و این فرآیند را به صورت قانونی انجام دهید.