بر اساس قانون افراد می توانند شرکت خود را به شکل های مختلفی ثبت کنند. یکی از سوالات مهم که ممکن است توسط برخی از افراد پرسیده شود، این است که آیا می توان به صورت تک نفره اقدام به ثبت شرکت کرد یا خیر؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب به این سوال بسیار مهم پاسخ دهیم.

مدیریت و ثبت تک نفره شرکت

براساس قانون تجارت در حال حاضر شرکت ها باید برای ثبت در یکی از ۹ طبقه بندی زیر قرار بگیرند:

  1. شرکت با مسئولیت محدود
  2. موسسه غیر تجاری
  3. شرکت سهامی خاص
  4. شرکت تضامنی
  5. شرکت مختلط سهامی
  6. شرکت مختلط غیر سهامی
  7. شرکت نسبی
  8. شرکت سهامی عام
  9. شرکت تعاونی

شما می توانید با توجه به نوع شرکت خود و طبقه بندی آن، اقدام به ثبت شرکت کنید اما اگر قصد دارید تا شرکت خود را با حداقل دو نفر شریک به ثبت برسانید، باید به سراغ ثبت شرکت های با مسئولیت محدود و یا موسسات تجاری بروید. این دو شرکت بهترین گزینه برای افرادی است که می خواهند فرآیند ثبت شرکت تک نفره را انجام دهند.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که بر اساس قانون شما باید برای ثبت شرکت حداقل دو نفر باشید اما اگر قصد دارید تا اقدام به ثبت شرکت تک نفره کنید، می توانید یک نفر دیگر را به عنوان شریک انتخاب کرده و ۹۹ درصد سهام شرکت را در اختیار خود قرار داده و 1 درصد باقی مانده را به نفر دوم اختصاص دهید. با این کار شما تمامی مدیریت و حق امضا در شرکت را در اختیار خواهد گرفت و شخص دوم تنها یک عضو هیئت مدیره خواهد بود.

انجام این روش به شما کمک می کند تا بتوانید با استفاده از امکانات و ویژگی هایی که قانون در اختیار شما قرار داده است، اقدام به ثبت شرکت تک نفره کنید.

معایب ثبت شرکت تک نفره

با وجود این که ثبت شرکت تک نفره می توانند به شما این امکان را بدهد که تنهایی و بدون هیچ شریکی کسب و کار خود را راه بیندازید، ثبت کردن شرکت به این شکل ممکن است معایبی را نیز برای شما به همراه داشته باشد.

نکته ای که باید بدانید این است که در این روش تمامی هزینه های مصرفی باید به صورت تنهایی و توسط خودتان پرداخت شود.

باید به این موضوع توجه داشته باشید که پس از هزینه ثبت شرکت، هزینه های شرکت مثل آب، برق، گاز، تلفن و... نیز به صورت تنهایی بر عهده شما خواهد بود و شما باید این هزینه ها را نیز پرداخت کنید.

 بر اساس قانون تجارت و ثبت شرکت شما موظف به پرداخت مالیات هستید. با توجه به شرایط شما و ثبت شرکت به صورت تک نفره شما باید مالیات خود اشتغالی نیز پرداخت کنید.

در صورت بروز هرگونه مشکل در شرکت، مسئولیت تمامی بدهی ها و تعهدات بر عهده شما بوده و شما باید پاسخگو باشد.

توجه به این نکات باعث می شود تا شما بتوانید وجه های مثبت و منفی ثبت شرکت تک نفره را درک کرده و سپس با آگاهی کامل برای انجام این کار اقدام کنید.

مراحل ثبت شرکت تک نفره

مراحل ثبت شرکت تک نفره هیچ تفاوتی با مراحل ثبت شرکت معمولی ندارد و تنها نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که شرکت شما باید جز طبقه بندی شرکت با مسئولیت محدود و یا جز موسسات تجاری قرار بگیرد.

 سپس می توانید با توجه به فرایند ثبت این دو شرکت مدارک مورد نظر را جمع آوری کرده و گام های لازم برای ثبت شرکت را تا انتها پیگیری کنید.

اگر هم وقت کافی و یا دانش لازم برای ثبت شرکت را ندارید، می توانید به سراغ موسسات حقوقی رفته و از آن ها در این زمینه کمک بگیرید. شما می توانید با پرداخت هزینه تمامی فرآیندهای ثبت شرکت خود را به موسسات حقوقی سپرده و با خیال آسوده شاهد ثبت شدن شرکت تک نفره خود باشید.

حرف آخر

در این مطلب به یکی از سوالات بسیار مهم برای ثبت شرکت، یعنی چگونگی انجام ثبت شرکت تک نفره پاسخ داده و در رابطه با آن توضیحاتی را ارائه دادیم.

 در ادامه نیز بیان کردم که اگر قصد ثبت شرکت تک نفره دارید لازم است تا به چه نکاتی توجه کنید. در انتها بهترین روش برای ثبت شرکت به شما آموزش داده شد.


Call Now