اگر علاقه مند هستید تا اقدام به تاسیس و ثبت شرکت کنید اما نمی دانید که باید برای انجام این کار چه مراحلی را طی کرده و چه کارهایی را انجام دهید، با ما همراه باشید چرا که در این مطلب قصد داریم به صورت خلاصه مراحل تاسیس و ثبت شرکت را به شما آموزش دهیم.
تعیین نوع شرکت
به عنوان اولین مرحله برای تاسیس و ثبت شرکت شما باید نگاهی به شرکت های مندرج در ماده ۲۰ قانون تجارت انداخته و شرکتی که متناسب با اهداف و پیش نیازهای خود هست را انتخاب کنید.
البته موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که اکثر شرکت هایی که در ایران به ثبت می رسند شامل شرکت های سهامی خاص، تعاونی، تضامنی، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت های سهامی عام می شوند.
با این حال مدل های دیگری از شرکت نیز در قانون تجارت ثبت شده که می توانید به بررسی هر یک از آن ها پرداخته و شرکتی را انتخاب کنید که تطابق بیشتری با اهداف شما دارد.
مشخص کردن شرکا و سهامداران
مرحله مهم و کلیدی بعدی، انتخاب شرکا و سهامداران در شرکت است. در این مرحله شما باید تمامی افراد شریک و سهیم را مشخص کنید. در واقع مشخص کردن این افراد باعث می شود تا بدانید که چه کسانی در سود و زیان شرکت سهیم بوده و چه درصدی از این سود و زیان برای آن ها است.
انتخاب شرکا و سهامداران یکی از گام های مهم برای ثبت شرکت نیز است، چرا که باید به صورت رسمی و قانونی هر یک از سهامداران و شرکا در مراحل ثبت شرکت نام برده شوند و میزان سهم آن ها نیز ذکر شود.
مشخص کردن سرمایه شرکت و آورده سهامداران
گام بعدی برای تاسیس شرکت این است که سرمایه اولیه شرکت شما و آورده سهامداران مشخص شود. این گام بسیار مهم بوده و لازم است تا در مراحل ثبت شرکت به آن توجه ویژه ای کنید.
سرمایه شرکت می تواند به صورت نقدی و غیر نقدی باشد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت کردن یک شرکت باید یک میلیون ریال باشد.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که چنان چه آورده هر یک از شرکا و سهامداران غیر نقدی باشد، باید کارشناس رسمی دادگستری بر روی آن ها ارزش گذاری کند.
مشخص کردن موضوع فعالیت شرکت
مرحله بعدی برای تاسیس و ثبت شرکت تعیین موضوع فعالیت شرکت است. شما باید مشخص کنید که قصد دارید تا در چه حوزه فعالیت داشته باشید.
تعیین نام شرکت
گام بعدی برای تاسیس و ثبت شرکت مشخص کردن و تعیین نام شرکت است. در این مرحله باید حتماً قانون نامگذاری شرکت ها در ایران را مطالعه کرده و با توجه به این قوانین برای شرکت خود نامی انتخاب کنید.
مشخص کردن سمت اعضای هیئت مدیره و وضعیت حق امضا شرکت
در این مرحله باید اعضای هیئت مدیره و سمت آن ها مشخص شود. همچنین باید تعریف شود که حق امضا در شرکت چگونه است.
تهیه و امضای مدارک برای تاسیس شرکت
پس از این که اعضا هیئت مدیره مشخص شدند، با توجه به نوع شرکت خود لازم است تا مدارکی را تهیه و امضا کنید. برای آن که به درستی تمامی مدارک را تکمیل کرده و امضا کنید، لازم است تا نگاهی به قانون انداخته و بررسی کنید که با توجه به نوع شرکت شما لازم است تا پیش نیازهایی را برای تاسیس و ثبت شرکت تهیه کنید.
ارسال مدرک به اداره ثبت شرکت ها
پس از تهیه و کامل کردن مدارک باید آن ها را در سامانه اداره ثبت شرکت ها وارد کرده و منتظر تاییدیه بمانید. با ارسال کردن مدارک ممکن است یکی از سه حالت زیر رخ دهد:
- رد پرونده
- اعلام رفع نقص پرونده
- پذیرش پرونده
اگر پرنده شما مورد پذیرش قرار گرفت باید شخص اصیل یا وکیل دادگستری که در اداره ثبت شرکت ها او را معرفی کرده اید، به همراه وکالت نامه به اداره ثبت شرکت ها رفته و بقیه مراحل ثبت شرکت مثل هزینه های قانونی را پرداخت کرده و امضاهای لازم را ثبت کند.
پرداخت هزینه روزنامه رسمی
آخرین مرحله برای تاسیس ثبت شرکت مراجعه به سایت روزنامه رسمی و پرداخت هزینه انتشار آگهی رسمی است.
حرف آخر
در این مطلب به صورت خلاصه نگاهی به فرآیند تاسیس و ثبت شرکت انداخته و بیان کردیم که برای رسیدن به این هدف لازم است تا چه گام هایی را طی کنید. به صورت کلی اگر دید درستی در رابطه با فرآیند ثبت شرکت داشته باشید، می توانید در بازه یک تا دو هفته ای شرکت خود را تاسیس و ثبت کنید.