هزینه انحلال شرکت شامل هزینه‌هایی است که برای تعطیل شدن شرکت باید پرداخت کنید. شرکت‌ها ممکن است بنا بر دلایل مختلفی، منحل شوند، دلایل انحلال شرکت می‌توانند اجباری یا اختیاری باشند. به هر شکل برای انحلال شرکت بایستی مراحلی طی شده و هزینه‌هایی پرداخت گردند. یک نکته مهم درباره انحلال شرکت وجود دارد، وقتی که ادامه فعالیت برای شرکت، توجیه اقتصادی نداشته باشد، یا به هر دلیلی لازم باشد که شرکت تعطیل شود، بایستی در اداره ثبت، انحلال شرکت ثبت گردد در غیر این صورت، به ازای هر سال، مشمول پرداخت مالیات خواهید بود. در ادامه مطلب می‌خواهیم تمام هزینه‌هایی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به انحلال شرکت، مربوط هستند، بررسی کنیم.

هزینه منحل شدن شرکت

هزینه منحل شدن شرکت بستگی به میزان مالیات به تعویق افتاده و تعرفه‌های دیگر اداره ثبت دارد. همان‌ طور که گفتیم دلایل متعددی باعث انحلال شرکت می‌شوند برای مثال ورشکستگی، عدم توجیه اقتصادی، نرسیدن به اهداف، تمدید نکردن زمان انقضا برای فعالیت شرکت، تصمیم شرکا برای انحلال شرکت، حکم دادگاه، فوت یکی از اعضای هیات مدیره و … از جمله دلایلی هستند که باعث انحلال شرکت می‌شوند. یکی از مهم‌ترین هزینه‌های انحلال شرکت، پرداخت بدهی‌ها و قرض‌های شرکت به اشخاص حقیقی و حقوقی است. پس از اینکه تمام بدهی‌ها تسویه شد، دارایی‌های منقول و غیر منقول شرکت بین سهامداران تقسیم خواهد شد.

البته همان‌ طور که متوجه شدید، پرداخت بدهی‌ها و قرض‌های شرکت به طور مستقیم جز هزینه انحلال شرکت نمی‌باشد، ولی از آنجایی که برای اعلام و ثبت انحلال شرکت بایستی ابتدا بدهی‌ها را تسویه کرد،‌ ما این مورد را هم جز هزینه انحلال شرکت در نظر گرفتیم. بدهی‌های شرکتی که قرار است منحل شود جزو یکی از موارد زیر است:

  • بدهی‌های مالیاتی به سازمان مالیات و دارایی‌
  • بدهی کارکنان و حقوق معوقه آن‌ها
  • بدهی به بیمه

وقتی که اعضای هیات مدیره، رای خود را برای انحلال شرکت اعلام کردند، حسابدار یا وکیل یا شخصی که مسئول تسویه بدهی‌ها می‌باشد، یکسال فرصت دارد تا برای پرداخت بدهی‌ها اقدام کند.

علاوه بر تسویه بدهی‌های شرکت، هزینه‌های دیگری برای انحلال شرکت وجود دارند که در ادامه نام می‌بریم. اجازه بدهید با بررسی مراحل انحلال شرکت، هزینه‌های لازم را بهتر بررسی کنیم.

مراحل انحلال شرکت

۱. در اولین مرحله از انحلال شرکت، بایستی یک مجمع فوق‌العاده تشکیل شده و تصمیم برای انحلال شرکت، قطعی شود.

۲. در مرحله بعد که رأی قطعی برای انحلال شرکت، تصویب شد، یک شخص به عنوان مدیر تسویه، انتخاب می‌گردد.

۳. شخصی که به عنوان مدیر تسویه انتخاب شده، نماینده قانونی شرکت بوده و پس از آن دیگر اعضا، اختیارات ندارند.

۴. یک نسخه از صورت جلسه مجمع فوق‌العاده که در آن رأی انحلال شرکت، ثبت شده، به امضا شرکا و سهامداران می‌رسد و به همراه مدارکی که در ادامه نام می‌بریم به اداره ثبت، ارسال می گردد.

۵. پس از انجام مراحل قبل و رسیدن مدارک به اداره ثبت، کارشناس مربوطه در این اداره با بررسی شرایط، در صورتی که مشکلی وجود نداشته و همه موارد به درستی انجام شده باشند، اقدام به ثبت انحلال شرکت می‌کند. برای این کار توسط سامانه اداره ثبت، به متقاضی اطلاع داده می‌شود که به اداره ثبت مراجعه نموده و با پرداخت هزینه‌های لازم، انحلال شرکت را ثبت نماید. پس یکی دیگر از موارد مربوط به هزینه انحلال شرکت، مبلغی است که به اداره ثبت پرداخت می‌گردد.

۶. در مرحله بعد، یک نسخه از ثبت انحلال شرکت در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار به اطلاع عموم می رسد. مبلغی که برای انتشار آگهی پرداخت می‌کنید نیز جز هزینه انحلال شرکت می‌باشد.

نکاتی درباره هزینه انحلال شرکت

-  در سال‌های اخیر که بسیاری از امور مربوط به اداره ثبت توسط سامانه‌های اینترنتی انجام می‌شود، لازم است برای تقاضای ثبت انحلال شرکت، در سامانه اداره ثبت، یک فرم درخواست تکمیل نمایید. برای اطلاع از تعرفه‌های مربوط به ثبت انحلال شرکت ها با  اختیارات مختلف، می‌توانید به وب سایت اصلی اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه نمایید.

- شخصی که به عنوان مدیر تسویه انتخاب می‌شود از زمان انحلال شرکت و به مدت ۱۰ سال پس از آن، مسئول تمام بدهی‌های شرکت می‌باشد و دیگر اعضا در این باره نقش و اختیارات و یا مسئولیتی نخواهند داشت.

- اگر در مجمع فوق‌العاده که برای تصویب انحلال شرکت، برگزار شده است، تمام شرکت اتفاق نظر داشته و مدارک را امضا کنند، نهایتاً ۵ روز فرصت دارید تا صورت جلسه را به اداره ثبت شرکت ها تحویل بدهید. پس از اینکه مدارک را به اداره ثبت شرکت ها تحویل دادید، حدود ۱۵ روز، زمان لازم است تا انحلال شرکت، ثبت شود. توجه داشته باشید تا زمانی که موضوع انحلال شرکت در روزنامه کثیر‌الانتشار، چاپ نشود، شرکت رسما منحل نشده است.

- دقت داشته باشید که برای ثبت انحلال شرکت، به رای تمام شرکا نیاز است. بنابراین حتی اگر یک نفر از شرکا در مجمع فوق‌العاده حضور نداشته باشد، نمی‌توان انحلال شرکت را ثبت کرد. در صورت عدم حضور یکی از شرکا، تنها وکیل تام‌الاختیار او، می‌تواند تصمیم بگیرد.


Call Now