امروزه به دلیل تغییرات گسترده در تمامی ابعاد زندگی بشر، علی الخصوص تغذیه ، شرکت های بسیاری در زمینه ی تهیه غذا مشغول به فعالیت می باشند. چنانچه شما نیز مایل به راه اندازی این کسب و کار می باشید، با ما در ثبت شرکت کیا همراه باشید. ما در این مقاله قصد داریم تا به تشریح نکات ثبتی این شرکت بپردازیم.
- موضوع ثبت شرکت تهیه و طبخ غذا
تهیه و توزیع غذا و برگزاری جشن ها و مهمانی ها، شرکت در مناقصه های دولتی و خصوصی، سرویس دهی به ارگان ها، سرویس دهی و خدمات به اشخاص حقوقی و حقیقی – دولتی و خصوصی، ارائه سرویس ایاب ذهاب ، عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی، مبادرت به کلیه فعالیت های مجاز در حیطه فعالیت موضوع
- نام شرکت تهیه غذا
انتخاب نام شرکت یکی از پیش نیازهای مهم و اساسی جهت به ثبت رساندن شرکت می باشد، این انتخاب برای آغاز فعالیت بسیار حائز اهمیت است ،چراکه نشان دهنده نوع فعالیت و شرکت می باشد و انتخاب آگاهانه آن باعث می شود تا معرف مناسبی برای فعالیت شما باشد و همچنین در اذهان مخاطبین باقی بماند. برای انتخاب نام شرکت باید شرایط خاصی لحاظ شود. در ذیل به مهم ترین این موارد می پردازیم.
1- اسم شرکت حداقل باید سه کلمه ای باشد.
2- حداقل یک اسم خاص در نام شرکت به کار رفته باشد.
3- اسم شرکت نباید قبلاَ توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد. متقاضی ثبت شرکت باید اسم پیشنهادی برای شرکت تازه تاسیس خود را به شکلی پیشنهاد دهد تمایز آشکار و مشخصی با اسم سایر شرکت های ثبت شده داشته باشد. به عبارت دیگر نه تنها اسم شرکت نباید تکراری باشد، بلکه نباید مشابه اسم شرکت ثبت شده دیگر باشد.
4- تمام کلمات اسم شرکت باید ایرانی باشند. منظور از اینکه می گوییم کلمات اسم شرکت باید ایرانی باشند این است که لازم نیست اسم ها فقط فارسی باشند اما لازم است که در ایران معاصر مصطلح باشند. یکی از ملاک های تعیین ایرانی بودن کلمات اسم شرکت، موجود بودن کلمه در فرهنگ دهخدا و همچنین مورد تایید بودن در فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. لذا با ثبت نام هایی که در آن از اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه استفاده شده باشد موافقت نخواهد شد.
5- نام انتخابی نباید به صورت لاتین باشد.
نکته : اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارائه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها، به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم نمایند.
- ثبت علامت تجاری مواد غذایی
ایجاد یک علامت تجاری، یکی از اثربخش ترین راه ها برای به وجود آمدن یک ذهنیت منسجم در مخاطبان به شمار خواهد آمد. اصولاَ ثبت علائم تجاری، اختیاری است . با این وجود، در مواردی مصالح اجتماعی و سلامت مردم ایجاب می کند علائم به ثبت برسند. در این رابطه ، ماده 1 قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر می دارد :
" داشتن علامت تجاری اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد".
به موجب ماده 5 تصویبنامه مورخ سوم اردیبهشت 1328 مواردی که دولت ثبت آن ها را اجباری دانسته است به شرح ذیل است :
1- داروهای اختصاصی ( سپسیالتیه ) مورد استعمال طبی یا بیطاری که با نسخه پزشک یا بدون آن مصرف می شود.
2- مواد غذایی که در لفاف و یا ظروف و به اسم مشخصی باشد مانند کنسرو و مواد غذایی ، آردهای مخصوص، چای های مختلف ، شکلات ، آب نبات، پنیر، شیر، مربا، ترشی، کره و روغن های مختلف و غیره
3- آب های معدنی یا گازدار، شربت آب های میوه ... که در تحت اسم و ظرف مشخصی به معرض فروش گذارده می شود.
4- لوازم آرایش و وجاهت که برای استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار می رود مانند صابون ، خمیر ، پودر ، محلول عطریات ، ادکلن و پماد
تمام اجناس دارویی و طبی و مواد غذایی مذکور در این آیین نامه، اعم از آن که در داخل ایران ساخته و یا در خارج ساخته و وارد کشور شود و در بازار تحت اسم مشخصی که بر روی برچسب آن زده می شود به معرض فروش قرار گیرد باید دارای علامت صنعتی یا تجارتی ثبت شده بود و در روی برچسب نکات زیر تصریح شود:
الف- اسم تجارتی و نشانی سازنده ی جنس با قید کشور مبدا
ب- شماره ثبت علامت در ایران
بر اساس ماده ی 2 این آیین نامه، علامت و مشخصات بالا باید قبل از به معرض فروش قرار دادن جنس روی اجناسی که از خارجه وارد شده قید گردد.
برچسب مقرره در ماده ی 1 باید طوری الصاق شود که نتوان آن را از روی لفاف یا ظرفی که در آن جنس به معرض فروش گذاشته می شود به سهولت برداشت و تنظیم آن باید به طریقی باشد که نام کشور مبدا و نام و نشانی سازنده علامت و شماره ثبت و از زمانی که وزارت بهداری اعلام کند شماره و تاریخ اجازه ی فروش در ایران خوانا باشد.
تمام این نوشتجات که بر روی برچسب الصاق شده به اجناس خارجه ممکن است به زبان بیگانه باشد استعمال زبان فارسی نیز اختیاری خواهد بود.
- مدارک و اوراق لازم جهت ثبت شرکت تهیه غذا
جهت انجام ثبت شرکت تهیه غذا لازم است با توجه به موضوع فعالیت و نوع شرکت مدارک و اسناد مرتبط را تجمیع نمود. این مدارک به شرح ذیل می باشد :
- شناسنامه و کارت ملی متقاضیان اعم از سهامداران اعضای هیئت مدیره و بازرسین
- گواهی عدم سوپیشینه برای اعضاء هیئت مدیره و بازرسین
- مدارک تحصیلی مورد نیاز برای موضوعاتی که نیاز به مدرک تحصیلی دارند.
- مجوز فعالیت برای موضوعاتی که ملزم به ارائه مجوز می باشند.
- ارائه آدرس صحیح به همراه کد پستی برای محل فعالیت شرکت و محل سکونت متقاضیان
اوراق ثبت شرکت تهیه غذا :
با توجه به نوع شرکت حقوقی که جهت ثبت انتخاب می گردد اوراق ثبتی متفاوت می باشد. به عنوان مثال اوراق ثبتی شرکت های سهامی خاص شامل اساسنامه، اظهارنامه و صورتجلسه مجمع عمومی موسسین است و اوراق شرکت های با مسئولیت محدود شامل اساسنامه، شرکتنامه ، تقاضانامه و صورتجلسه مجمع عمومی موسسین می باشد. سایر انواع شرکت ها نیز اوراقی تقریباَ مشابه با این دو نوع شرکت دارند.