انسان ها موجوداتی باهوش و خلاق می باشند که از گذشته های دور تا به امروز ابزار و وسایلی را اختراع و استفاده نمودند تا باعث سهولت انجام کارها گردد. از جمله این وسایل می توان به موبایل اشاره کرد. موبایل از جمله وسایلی است که راحتی بسیاری از ما در زندگی روزمره را افزایش داده است. در این مورد تقریباَ هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.
امروزه موبایل در تمامی دنیا توسط کمپانی های بزرگ و تحت نام برندهای شناخته شده تولید و در سطح جهان عرضه می گردد که کشور ما نیز از مصرف کنندگان این کالاهاست ، لکن جهت دستیابی به رشد و پیشرفت اقتصادی، تولید این کالاها در داخل کشور و حمایت از آن بسیار حائز اهمیت است، بنابراین صنعت موبایل در ایران نیازمند توجه بیشتر و حضور توانمند برندهای داخلی است.
در این راستا تولیدکنندگان و بازرگانان کالای ایرانی با داشتن پتانسیل کافی در این صنعت می توانند محصولاتی با کیفیت تولید و ارائه نمایند و برند موبایل را با نام دلخواه خود در اداره ثبت برند به ثبت برسانند. مدارک لازم جهت ثبت برند موبایل به قرار ذیل است :
1- مدارک مثبت هویت متقاضی
الف) اشخاص حقیقی: کپی شناسنامه و کپی کارت ملی
ب) اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء
2- مدارک نماینده قانونی: چنانچه تقاضا توسط نماینده قانونی (وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضا برای اشخاص حقوقی و ....) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
3-10 نمونه گرافیکی یا کپی یا تصویر از علامت درخواستی حداکثر در ابعاد ده در ده سانتی متر
4- در صورت سه بعدی بودن علامت ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به نحوی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
5- ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط
6- استفاده از حق تقدم:چنانچه متقاضی ثبت بخواهد به استناد تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر 6 ماه) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
7- نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تاییدیه مقام صلاحیت دار
شایان ذکر است، ثبت برند یا نام تجاری می تواند به فارسی باشد و یا به لاتین و یا به هر دو شکل انجام شود، ولی متقاضیانی که می خواهند علامت یا نام تجاری را به صورت لاتین نیز ثبت کنند، الزاماَ باید کارت بازرگانی داشته باشند.
انتخاب نام برند :
تعیین نام برند ، به سلیقه و اراده و طرز تفکر تجار و مسئولان شرکت های تجاری بستگی دارد که معمولاَ با شغل و موضوع فعالیت آن ها ارتباط دارد.
علامت تجاری باید واجد اصالت و تازگی باشد و این دو حاصل نمی شود مگر با ابتکار. با این حال استعمال یک علامت تجاری برای کالاهای غیر مشابه اشکال ندارد.چنانکه محصولات متعدد یک بازرگان می تواند دارای یک علامت باشد و دیگری نمی تواند در کالای مشابه علامت ثبت شده وی را بکار برد.
اصالت به این معنی است که اختصاصی باشد و علامت استعمال شده از طرف دیگری در کالای مشابه نباشد و تازگی عبارت از این است که علامت ثبت شده به جهت تغییرات حاصله در آن از علامت سابق کاملاَ مشخص و متمایز باشد.
نکته :
1- علائمی که به عنوان علامت تجاری به کار می رود یا یکی از اجزاء علامت تجاری را تشکیل می دهد، به هیچ وجه نباید برخلاف ضوابط اسلامی باشد.
2- نام های عام محصولات یا اسامی جغرافیایی، که خریدار را نسبت به مبدا و کیفیت محصولات گمراه کند ، علامت مشخصه تجاری محسوب نمی شود.
طبق قانون ثبت علائم و اختراعات: در موارد ذیل متصدی شعبه مذکور تقاضای ثبت را رد خواهد کرد:
الف) برخلاف اخلاق حسنه بوده و از این لحاظ موجب جریحه دار شدن احساسات مردم گردد . به این جهت ثبت چنین علایمی به موجب قانون ممنوع می باشد .
ب) در صورتی که علامت قبلاَ به اسم دیگری ثبت شده و یا شباهت علامت با علامت دیگری که ثبت شده است به اندازه ای باشد که مصرف کنندگان عادی یعنی اشخاصی را که اطلاعات مخصوصی ندارند به اشتباه بیندازد.
ج) بیرق مملکتی ایران و هر بیرق دیگری که دولت ایران استعمال آن را به طور علامت تجاری منع کند، علامت هلال احمر ، نشان ها ، مدال ها و انگ های دولت ایران
در صورتی که مانعی برای ثبت علامت تجاری وجود نداشته باشد، یک آگهی در روزنامه منتشر می شود. در آگهی مزبور خصوصیات کالا و مشخصات صاحب علامت قید می گردد.
علامت تجاری پس از آنکه به ثبت رسید انحصاری است و مخصوص کسانی است که آن را به ثبت رسانیده اند و تجار و افراد حقیقی و حقوقی حق استفاده از آن را ندارند و اگر شخصی آن را جعل نموده و یا به هر نحوی که به حقوق و منافع آن ها ضرری وارد شود به کار برد مجرم شناخته می شود و برابر قانون مجازات می گردد.
موسسات تجاری، صنعتی و کشاورزی ثبت شده در خارج از کشور نیز بر اساس ماده ( 4 ) قانون ثبت علائم و اختراعات به شرط رعایت موارد ذیل می توانند از مزایای این قانون بهره مند گردند :
1- علائم تجاری خود را به موجب مقررات این قانون در ایران به ثبت برسانند.
2- کشور محل اقامت موسسه یا شرکت مذکور، به موجب عهدنامه و یا قوانین داخلی خود از علائم تجاری ایران حمایت کند.
مراحل ثبت برند موبایل :
1- انتخاب نام و نشان مناسب
2- جمع آوری مدارک لازم
3- تنظیم و ارسال اظهارنامه ثبت برند
4- بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان اداره مالکیت صنعتی
5- صدور آگهی تقاضای ثبت برند پس از تایید آن
6- انجام امور اداری و انتشار آگهی ثبت برند در روزنامه رسمی کشور
7- سپری شدن مدت زمان قانونی 30 روزه جهت اعلام اعتراض معترضین
8- صدور آگهی رسمی ثبت برند و تخصیص شماره ثبت در صورت عدم اعلام اعتراض
9- انتشار آگهی رسمی ثبت برند در روزنامه رسمی کشور
10- اخذ گواهینامه ( تصدیق ) ثبت برند
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره تخصصی رایگان با ما تماس حاصل فرمایید.
موسسه حقوقی کیا ثبت، در تمامی مراحل ثبت شرکت و ثبت برند همراه شما خواهد بود.
شماره تماس :
- 88882588-021
- 88888273-021
- فکس:88879894-021
نشانی: تهران، میدان ونک، خیابان ولیعصر شمالی، کوچه شریفی، پلاک 55، واحد 13