ثبت برند برای تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل امری است گریزناپذیر. چنانچه شما تولیدکننده محصول خاصی هستید و کیفیت خوب محصول ، باعث محبوبیت شما در بین مردم شده است باید برای جلوگیری از سواستفاده ی سودجویان نسبت به ثبت نام تجاری خود اقدام کنید.
اما قبل از هر چیز، می بایست نسبت به نحوه ثبت برند و قواعد آن ، اطلاعات کاملی داشته باشید. طبیعتاَ با سوالات بسیاری در طی مسیر ثبت مواجه خواهید شد. در این رابطه، متقاضیان عزیز می توانند با مشاورین توانمند و کارآزموده ی ما تماس حاصل فرمایند.
ثبت شرکت کیا، به صورت کاربردی به تمام سوالاتی که در زمینه ثبت برند ، هزینه و مراحل آن دارید پاسخ می گوید.
- قواعد ثبت برند
به موجب تبصره 1 قانون ثبت علایم تجاری و اختراعات مصوب اول تیرماه 1310 ثبت علامت در ایران اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد ولی ماده 2 اضافه می کند : " حق استعمال انحصاری علامت تجاری فقط برای کسی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رسانیده باشد ".
بنابراین موسسات تجاری جز در مواردی که دولت آن را الزامی کند، اجباری به ثبت علامت تجاری ندارند. ولی حق استعمال انحصاری علامت برای آن ها مشروط و منوط به ثبت آن علامت است به این معنی که اشخاصی که علامت خود را به ثبت نرسانند نمی توانند از استفاده اشخاص دیگر از آن علامت جلوگیری کنند و به این جهت کلیه تجار و موسسات تجاری برای حفظ علامت خود از تقلید و تقلب، علائم خود را به ثبت می رسانند.
براساس مصوبه 3 / 2 / 1328 هیات وزیران، در موارد ذیل ثبت علامت تجاری الزامی است:
1- داروهای اختصاصی مورد استعمال طبی
2- مواد غذایی که در لفاف و ظروف مخصوص عرضه می شوند.
3- آب های گازدار .
4- لوازم آرایشی که استعمال مستقیم پوستی دارند.
بر اساس ماده ی 32 قانون ثبت اختراعات ،طرح های صنعتی و علائم تجاری در ایران(مصوب 1386 هجری شمسی)علامت در موارد زیر قابل ثبت نیست:
الف) نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه ی دیگر متمایز سازد.
ب) خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
ج) مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
د) عین یا تقلید نشان نظامی ،پرچم ،یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور ،سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند بوده یا موارد مذکور یکی از اجزای آن علامت باشد ،مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه ی استفاده از آن صادر شود.
ه- عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه ی یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه ی دیگری در ایران معروف است.
و-عین یا شبیه آن قبلا برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آن که عرفاَ میان استفاده از علامت و مالک علاکت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک قبلی لطمه وارد سازد.
ز- عین علامتی باشد که قبلاَ به نام مالک دیگری ثبت شده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
- استعلام ثبت برند
جهت ثبت برند، ابتدا باید از برند مورد نظر استعلام گرفت. چنانچه نتیجه استعلام مثبت باشد، می توانید آن برند را به ثبت برسانید اما اگر شخصی در طبقه مربوطه ، آن برند یا شبیهش را ثبت کرده باشد، ثبت برند برای شما انجام نمی شود.
نکته :
- پس از تایید اظهارنامه برند، آن برند برای متقاضی در نظر گرفته می شود و دیگر برای سایرین قابلیت ثبت ندارد.
- اگر یک علامت تجاری هم زمان دو متقاضی برای ثبت داشته باشد متقاضی ای که تاریخ تقاضای آن ارجحیت داشته باشد اجازه به ثبت رساندن آن را دارد.
- فرآیند ثبت برند
پس از استعلام برند، به سامانه اداره مالکیت معنوی مراجعه نمایید. سپس با ورود مشخصات مالک برند، محصولات مورد نظر، خود برند و طبقات مرتبط ، اظهارنامه ثبت علامت تجاری را پر کنید.
در مرحله بعد، چنانچه ثبت اظهارنامه تایید شد، مدارک را بارگذاری نموده و پس از تایید مدارک، نسبت به ارسال مدارک و تشکیل پرونده اقدام به عمل آورید.
با مراجعه به سامانه و ورود کدپیگیری ، در صورتی که مدارک نیز تایید شده باشد ، می بایست ثبت نام روزنامه رسمی مرحله اول انجام شود و پس از یک ماه مهلت قانونی اگر شکایتی مطرح بود باید جهت رفع آن اقدام کرد و سپس پیگیری های لازم جهت صدور تصدیق برند انجام شود.
سوالات خود را از ما بپرسید.
مشاورین ثبت کیا ، پاسخگوی شما خواهند بود.