ثبت شرکت روال خاصی دارد که موسسان باید نسبت به تمامی مراحل اطلاعات کافی داشته باشند. در غیر این صورت مراحل ثبت شرکت با مشکل مواجه می شود و موسسان مجبور می شوند تا یک مرحله را چندین بار تکرار کنند. برگشت مدارک از سوی اداره ثبت شرکت ها نیز از دیگر مشکلاتی است که در نتیجه نداشتن اطلاعات کافی در مورد روند ثبت شرکت رخ می دهد.
متقاضیان محترم ثبت شرکت،  جهت جلوگیری از اتلاف زمان و هرینه خود می توانند با مشاورین مجرب و فوق حرفه ای  " ثبت شرکت کیا " در ارتباط باشند. همکاران ما در این مرکز، با سال ها تجربه ، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشند.
در ادامه، جهت آشنایی بیشتر شما خوانندگان عزیز، به برخی از اساسی ترین نکات در ثبت شرکت می پردازیم.

  • انتخاب نام شرکت

زمانی که می خواهید شرکت خود را ثبت کنید، نیاز دارید که نامی مناسب برای آن انتخاب کنید. انتخاب نام مناسب برای شرکت  می تواند تمایز شدیدی بین شما و رقبا ایجاد کند. در انتخاب نام شرکت ، باید به چند نکته توجه داشت :
- در حال حاضر، نام های شرکت های متقاضی ثبت شرکت همگی 3 سیلاب و یا بیشتر می باشند.
- نام انتخابی برای شرکت می بایست دارای معنی باشد.
- در انتخاب نام ، می بایست از به کارگیری اسامی و اصطلاحات بیگانه در نام شرکت یا موسسه خودداری نموده و در صورت ابهام در خصوص نداشتن معادل فارسی می بایست به بانک اطلاعاتی یا کتاب های مرجع و لغتنامه های زبان و ادب فارسی مراجعه نمود و در غیر این صورت از فرهنگستان زبان و ادب فارسی استعلام گردد.
- اسامی که خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد قابل تایید و ثبت نمی باشند.
- نام های درخواستی متقاضیان نباید سابقه عین، تشابه یا نظیر در بانک اطلاعاتی اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری داشته باشد.
خوانندگان عزیز ، جهت مشاوره تخصصی در انتخاب نام شرکت و همچنین استعلام از نام مورد نظر، می توانند با همکاران ما در ثبت شرکت کیا تماس حاصل نمایند.

  • انتخاب قالب شرکت

انتخاب قالب شرکت، یکی از مهم ترین موارد در هنگام ثبت شرکت می باشد. انتخاب نوع و قالب شرکت  به اهداف اعضا در آینده و نوع فعالیت افراد، میزان مسئولیت هر یک از شرکا و تعداد افراد عضو و ... بستگی دارد.
قانون تجارت ایران در ماده 20، شرکت های تجاری را بر 7 قسم و به شرح ذیل احصاء نموده است :
1- شرکت های سهامی ( به موجب ماده 4 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 شرکت سهامی به دو نوع شرکت سهامی عام و خاص تقسیم می شود.)
2- شرکت تضامنی
3- شرکت با مسئولیت محدود
4- شرکت مختلط غیر سهامی
5- شرکت مختلط سهامی
6- شرکت نسبی
7- شرکت تعاونی تولید و مصرف
از میان شرکت های فوق، شرکت سهامی خاص و شرکت بامسئولیت محدود در زمره رایج ترین انواع شرکت ها به شمار می روند.
در ذیل، به شباهت ها و تفاوت های میان این شرکت ها می پرداریم.
شباهت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود :
1- در هر دو شرکت حداقل سرمایه یک میلیون ریال است.
2- افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
3- حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود :
1- در شرکت با مسئولیت محدود حداقل شرکا 2 نفر است در حالیکه  در شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر سهامدار نیاز می باشد.
2- سرمایه اولیه در شرکت با مسئولیت محدود تنها در اساسنامه قید می گردد و نیازی به افتتاح حساب و واریز وجه نمی باشد.در صورتی که در شرکت سهامی خاص ، سهامداران مکلفند که حداقل 35 % از سرمایه اولیه را به حسابی به نام شرکت تودیع دهند و گواهی مربوطه به هنگام تشکیل شرکت ارائه گردد و 65 % باقیمانده سرمایه در تعهد سهامداران بماند.
3- انتخاب بازرس اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
4- مدت مدیریت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود محدودیتی ندارد و اعضای شرکت می توانند مدت محدود یا نامحدود برای مدیران در نظر بگیرند اما در شرکت های سهامی خاص مدیران حداکثر به مدت دو سال انتخاب می شوند.
5- اعضای هیات مدیره در شرکت با مسئولیت محدود ملزم به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار نیستند اما انتخاب روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی دعوت شرکت در سهامی خاص الزامی است .
6- مدیران شرکت با مسئولیت محدود را می توان از بین شرکاء یا خارج از آن ها انتخاب نمود اما در شرکت سهامی خاص مدیران باید حتماَ از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و یا بعد از انتخاب تعداد و سهام وثیقه ای که در اساسنامه معین شده است را تهیه و به صندوق شرکت تسلیم نمایند.
7- تشکیل مجامع عمومی در شرکت با مسئولیت محدود شرایط مشکل تری دارد ، اما برای تشکیل مجامع عمومی شرکت های سهامی خاص شرایط آسان تری در نظر گرفته شده است.
8- واگذاری سهام در شرکت های با مسئولیت محدود با توافق سه چهارم شرکا و پس از ثبت در دفتر خانه اسناد رسمی انجام می شود اما این امر در شرکت های سهامی به شکل نقل و انتقال عادی سهام انجام می گیرد.
9- حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
10- سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشد.
11- نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت های با مسئولیت محدود از طریق تنها تشکیل مجمع قابل انجام می باشد ولی در شرکت سهامی خاص برای نقل و انتقال سهام ابتدا واگذار کنندگان سهام و گیرندگان سهام به اداره دارایی مربوط به حوزه مالیاتی مربوط به شرکت مراجعه می کنند و پس از اخذ گواهی 4%مالیات نقل و انتقال سهام از طریق تشکیل مجتمع به همراه گواهی نقل و انتقال اخذ شده از دارایی کار خود را به انجام می رسانند.
12- در صورتی که بخشی از شرکت را آورده های غیر نقدی تشکیل دهد تقویم این آورده ها در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت خواهد گرفت و مسئولیت صحت برآورد به عهده شرکا خواهد بود اما در شرکت های سهامی خاص تقویم آورده های غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد گرفت.
13- تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت می گیرد .شرکاء در این خصوص دارای مسئولیت می باشند.تقویم آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.

  • حداقل تعداد شرکاء لازم

1. برای تشکیل بعضی از اقسام شخص حقوقی حداقل 2 نفر لازم است ، مانند موسسات غیرتجاری ، شرکت های تضامنی، نسبی ، بامسئولیت محدود و مختلط غیرسهامی.
2. برای تشکیل برخی دیگر حداقل 3 نفر لازم است، مانند شرکت های سهامی خاص و مختلط سهامی .
3. برای تشکیل برخی دیگر حداقل 5 نفر لازم است مانند شرکت های سهامی عام
4. برای تشکیل برخی دیگر حداقل 7 نفر لازم است مانند شرکت های تعاونی.

  • سرمایه ثبت شرکت

برای ثبت شرکت، داشتن سرمایه لازم است اما میزان سرمایه در تمامی شرکت ها، یکسان نیست و از سوی دیگر سهم شرکا، میزان جمع آوری سرمایه و همچنین سرمایه نقد و غیرنقدی نیز با یکدیگر متفاوت است. برای مثال سرمایه ی اولیه در شرکت های  سهامی عام در موقع تاًسیس از پنج میلیون ریال نباید کمتر باشد . برای تاًسیس شرکت های سهامی عام موًسسین باید اقلاً بیست درصد سرمایه ی شرکت را خود تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام «شرکت در شرف تاًسیس» نزد یکی از بانک ها تودیع نماید.به این ترتیب شرکتی که مثلاً با پنج میلیون ریال تاًسیس می شود باید سیصد وپنجاه هزار ریال نقداً سپرده و سپس آگهی برای دعوت سایرین انتشار دهد.ممکن است قسمتی از تعهد موًسسین سرمایه ی غیر نقدی باشد در این صورت باید عین آن با مدارک مالکیت در همان بانکی که برای پرداخت مبلغ نقدی حساب باز شده است تودیع گردد.
در برخی از شرکت ها نیز حداقل سرمایه 100 هزار تومان است. با این وجود شرکت برای توسعه و پیشرفت باید این میزان سرمایه را افزایش دهد و نمی توان به حداقل سرمایه تکیه کرد.
لازم به توضیح است، بی توجهی به میزان سرمایه شرکت نه تنها موجب می شود که کار پیشرفت و توسعه نداشته باشد، بلکه باعث بروز برخی مشکلات نیز می شود. زمانی که سرمایه شرکت افزایش می یابد، باید مراتب به اداره ثبت شرکت ها نیز گزارش داده شود.

  • موارد ثبت و آگهی شرکت های تجاری

موارد ذیل در شرکت های تجاری نیاز به ثبت و آگهی دارند :
1. ثبت اصل شرکت و اعلان خلاصه شرکت نامه و منضمات آن ظرف ماه اول تشکیل ( ماده 197 ، 195 قانون تجارت )
2. ثبت شعبه های شرکت و اعلان تشکیل شعبه شرکت ظرف ماه اول از تشکیل شعبه، چه شعبه شرکت متعلق به یک شرکت داخلی باشد و چه متعلق به یک شرکت خارجی. ( ماده 197، 195، قانون تجارت )
3. تغییر اساسنامه شرکت ( ماده 200 قانون تجارت )
4. تمدید مدت شرکت ( ماده 200 ق.ت )
5. انحلال شرکت به هر دلیلی که باشد. ( ماده 200 ق. ت )
6. تعیین کیفیت تفریغ ( ماده 200 ق. ت )
7. تبدیل شرکاء ( ماده 200 ق. ت )
8. خروج بعضی از شرکاء از شرکت ( ماده 200 ق. ت )
9. تغییر اسم شرکت ( ماده 200 ق. ت )
10. تعیین اشخاصی غیر از مدیران شرکت برای تصفیه شرکت ( ماده 205 ق. ت )
نکته : ضمانت اجراء تخلف از ثبت اصل شرکت و تخلف از آگهی نمودن خلاصه شرکت نامه، بطلان شرکت است. اما این بطلان در مقابل اشخاص ثالث و به ضرر اشخاص خارج از شرکت قابلیت استناد ندارد. یعنی شرکاء داخل شرکت نمی توانند در برابر سایرین به این بطلان استناد نمایند، گرچه اشخاص خارج از شرکت می توانند در برابر شرکاء داخل شرکت به این بطلان استناد نمایند. ( ماده 198 ق. ت )

  • اقدامات ضروری پس از ثبت شرکت

اقداماتی که پس از ثبت شرکت می بایست انجام دهیم عبارتست از:
الف) انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی
ب) اخذ کد اقتصادی
ج) پلمپ دفاتر تجارتی
مالیات یکی از قوانین مدیریت و ثبت شرکت های تجاری می باشد. اگر موسسان شرکت نسبت به پرداخت مالیات بی توجه باشند، مشمول پرداخت جریمه های سنگین خواهند که مشکلات دیگری را برای شرکت در پی دارد. از این رو، کلیه شرکت ها و اشخاص حقوقی مکلفند پس از تاسیس شرکت با مراجعه به اداره امور مالیاتی اقدامات لازم را انجام دهند و مالیات دو در هزار حق تمبر خود را پرداخت کنند.همچنین شرکت هایی که سرمایه خود را افزایش می دهند می بایست در هنگام ثبت صورتجلسه افزایش سرمایه اقدام به ابطال تمبر جهت پرداخت مالیات دو در هزار شرکت نمایند. در غیر این صورت  از تسهیلات، مزایا و معافیت های قانونی که برای آن ها در نظر گرفته شده محروم خواهند شد و  همان طور که گفته شد، مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد.
از انتخابتان متشکریم.
موسسه حقوقی کیا ثبت با کادری متخصص و مجرب در زمینه های
1- ثبت شرکت
2- ثبت تغییرات شرکت
3- ثبت برند و علائم تجاری ( مشاوره جهت انتخاب نام مناسب برای برند، استعلام برند )
4- پلمپ دفاتر تجاری
5- اخذ گواهی مالیات بر ارزش افزوده
6- اخذ کد اقتصادی
7- ثبت اختراع
8- ثبت طرح صنعتی
9- خدمات کارت بازرگانی
10- رتبه بندی شرکت ها
11- دریافت گواهینامه ایزو
12- تنظیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد
13- خدمات مشاوره حقوقی و وکالتی و ...
خدمات خود را به صورت ویژه و گسترده ارائه می نماید.
برای این منظور کافیست با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.


Call Now